Тони Станојоски
Sung Vossen
Славко Наумов

Пријатели

 

За мене и мојот син со аутизам
СИН СВЕТ НА ЉУБОВТА
 
 

Почитувани ФБ пријатели, дали некој од вас би бил толку добар да ми позајми за неколку дена шатор за 2ца За мене и мојо...

Posted by Zoran Mijalkov on Monday, April 3, 2017

 

Posted by Zoran Mijalkov on Tuesday, April 4, 2017

Денес сини сијалички ќе палат
Да си го обојат црнилото на бездушните срца ?!
Да ти покажат дека небото е сино ?!
Ти ангел, одамна тоа го знаеш
Можеби мислат, дека тагата има сина боја ?
А љубовта и грижата што не ти ја даваа другите 364 дена
Знаат ли каква боја има ? Како ќе ја обојат ?
Денес ќе викнам силно
Со крик на збеснет ѕвер
Да м ги распарам ушите, на оние кои не те слушаа
Со трн ќе им ги избодам очите
На оние кои не сакаа да те гледат
И со твојот занемен, ангелски глас ќе запеам
Со безгласниот крик твој и солзички в очи, кој бараат помош...

 


Повеќе..
Што е аутизам?  
Актуелно на сајтот  

Аутизам и Аспергеров синдром се дел од голем број на поврзани развојни нарушувања познати како аутистичен спектар на нарушувања.

Аутизмот е најсериозната форма на манифестирање на аномалии во развојот на личноста, која влијае на социјалниот контекст на личноста. Се карактеризира со неможност и тешкотија во остварување на социјални врски и комуникацијата со околината.

 

Начин на функционирање на здружението Сплотени срца
на ниво на цела територија на Македонија 
и на локално ниво

   Здружението Сплотени срца како главна цел го има трајното решавање на проблемите на децата и возрасните со посебни потреби, а тоа е возможно единствено преку :

• Измени и Дополнувања на веќе постоечките закони во повеќе области од нашето живеење

• И преку донесување на нови закони


Повеќе.. Повеќе..
Статут  
Настани  

Сплотени срца од Штип е доброволно, непрофитно, невладино, непартиско здружение на граѓани, формирано со слободно здружување на граѓаните заради остварување, заштита и усогласување на своите интереси и уверувања за унапредување на лицата со аутистичен спектар на нарушувања и нивните семејства во пристап до информации за рана дијагностика, терапии и третмани, успешна инклузија и остварување на нивните права во сите сфери на општественото живеење преку предлог закони, законски дополнувања или законски измени на веќе постоечките закони, како и подигање на јавната свест и зголемување на корпоративната одговорност на територијата на Македонија, а во согласност со Уставот и Законот.

<15.09.2016> Дали вчера работеше центарот за аутизам во Штип? (IRIS.mk)
<15.09.2016> Центарот за аутизам во Штип под катанец (Канал 77)
<19.04.2016> Гласот на народот 04.04.2016
<04.04.2016> Активности на здружението за лица со посебни потреби „сплотени срца“ - Штип
<02.04.2016> Обележување на денот на аутизмот 2 Април
<20.03.2016> Начин на функционирање на здружението Сплотени срца
<18.03.2016> Додаден е статутот на WEB странава
<12.03.2016> Трибина за аутизам во Охрид
<08.03.2016> 
www.mama365.mk 
<08.03.2016> Студентите на Факултетот за информатика реализираа проект за децата со аутизам 
<07.03.2016> Ние на Канал+ ТВ 


Повеќе.. Повеќе..